Magánkert - Budapest, Kelenvölgy 2015

Ezen családi magánkert építése során feladatunk volt az S-tér Kft. által készített kertterv tovább gondolása. A fő funkciók helyzetét meghagyva, a 4 gyermekes család számára a lehető legoptimálisabbnak tűnő változtatásokat és kiegészítéseket hajtottuk végre a kivitelezés során.

 

Nyáron megépítettük a paliszád támfal határolt gépkocsi beállót, melyet vasúti talpfa lépcsővel egészítettünk ki. A talpfa további két helyen is megjelenik a kertben: egy kiemelt veteményes épült belőle és gyephézagos tipegők a legfontosabb gyepes közlekedő felületeken. A házhoz csatlakozó teraszról túlságosan direkt rálátás nyílt a szomszéd épületre, ezért egy 2,5 méter magas lábazatos, drótfonatos kerítéssel, borostyán befutattással orvosoltuk a problémát. A zsalukő lábazat eltakarására alacsony flórakosaras támfalat alkalmaztunk, fűszer és sziklakerti évelők beültetésével.  A déli oldalon, az eredeti koncepció szerinti íves vonalvezetésű  szegély és kerítés közötti részt örökzöld növényekkel ültettük be. A koros birs alá, a meglévő járdát kiegészítve kulé kavicsos kukatároló felületet hoztunk létre. A meglévő kis faház helyén a gyerekek számára nagyméretű homokozót építettünk, míg a faházat áthelyeztük a kert egy távolabbi sarkába beton burkolat fölé. A gyepszőnyeget és az ültetett növényeket automata öntöző rendszerrel öntözzük.

 

Ősszel a kocsibeállót tetőszerkezetettel láttuk el zsindelyezéssel és bádogozással. Míg a kocsibeálló és a homokozó közé egyedi játszóvárat építettünk csúszdával, tűzoltó rúddal, mászóhálóval és mászófogásokkal ellátott, felhajtható rámpával.

 

Jövőre pedig várhatóan kerti konyha épül a kis hafáz mellé, wpc burkolattal.

Kocsibeálló: paliszád építés és térburkolás. Betonburkolat készítése: meglévő faház alapjának, későbbi wpc burkolat számára. Homokozó építés. Drótfonatos kerítés építés. Használt vasúti talpfából készült lépcső, tipegők és kiemelt veteményes. Fűszer és sziklakerti növények flórakosárban. Növényültetés, gyepszőnyegezés, automata öntözőrendszer. kocsibeálló térburkolás gyepszőnyeg flórakosár támfal vasúti talpfa Magánkert - Budapest, Kelenvölgy 2015 solt01.JPG magankert-budapest {"gallery":{"status":"active"},"slider":{"status":"active","list_status":"active"}} 17